Houten ramen en deuren

Houten ramen en deuren hebben een typische warmte en unieke textuur. Dit zorgt voor een uiterst authentieke impressie. Het is een nobel materiaal dat u kunt combineren met dubbele beglazing en dichting zodat het isolatiewaarde kan gemaximaliseerd worden.
Onze vakmensen zorgen ervoor dat al onze houten ramen en deuren uniek zijn en op maat worden gemaakt. Deze zijn verkrijgbaar in de volgende kwalitatieve houtsoorten: Padouck, Adzelia Bipindensis, Merbau, Meranti, Oregon en Afrormossa. Indien u hierboven uw houtsoort naar wens niet heeft zien tussenstaan zorgen wij bij Profisol dat wij ook met het houtsoort naar persoonlijke voorkeur kunnen werken.

Onze details maken het verschil

Het gebruikte beslag is van Duitse topkwaliteit en voorziet standaard één inbraakvrij verdelingspunt. De uitvoering van het beslag is in inoxlook, een kleur die het aanpassen van kruk of eventueel sierbeslag gemakkelijk maakt. Alle houten ramen en deuren worden geleverd met één drenkingslaag die schimmelwerend is en beschermt tegen regen- en windbeschadiging.
Een lakkerij staat ter beschikking voor het afwerken van de ramen en deuren in de kleur die u wenst.
Profisol houten deuren worden gemaakt volgens de Belgische normen STS 52 en STS 38. De basisafmetingen van al onze deuren is voor de buitenkader hoogte 84 mm en dikte 58 mm.
Alle houten deuren zijn standaard voorzien van een driepuntssluiting, een enkele of dubbele kruk, 3 of 4 regelbare scharnieren, een cilinder, een afdekplaatje, een groef voor een eventuele plaatsing van een automatische dichting en een sierplint.
Wij beschikken over een uitgebreid gamma modellen van voor- en achterdeuren en kunnen elk model maken naar de wensen van onze klanten.

Duurzaamheid

Al onze houtsoorten worden kunstmatig gedroogd.
Onze houten ramen en deuren worden behandeld met milieuvriendelijke producten.
Profisol houten ramen en deuren worden gemaakt volgens de beste marktstandaarden en de hoogste Belgische normen STS 52 en STS 38.
De basisafmetingen van elk type van raam zijn profielhoogte 84 mm en profieldikte 58 mm. In elk raam is een rondlopende rubberen tochtstrip geplaatst. De ontwateringsgroef van de opendraaiende delen zijn verdoken verwerkt in de onderkant van het kaderprofiel.