Passieve ramen en deuren

Het principe van een Passiefwoning is vergelijkbaar met dat van een thermos: het vangt warmte op en houdt ze vast.
Door zoveel mogelijk drievoudig glas te plaatsen kan de zon een passiefwoning verwarmen. De vloer, de muren en het dak worden extra goed geïsoleerd en kieren worden tochtdicht afgewerkt zodat de warmte binnen blijft. Het ventilatiesysteem type D zorgt voor een voortdurende aanvoer van verse buitenlucht en voert de gebruikte binnenlucht af.

Superisolerend en verschilmaker!

In geval van passief wonen werkt Profisol voor het passieve ramen en deuren segment met zeer goed isolerende materialen van Schüco en Reynaers. Deze bestaan uit drievoudig glas en hebben een superisolerende eigenschap. ramen bestaan uit drie lagen glas met twee hermetisch afgesloten tussenruimten en hebben een isolatiewaarde die twee maal zo goed is als hoogrendementsbeglazing. Hierdoor blijft het in de zomer aangenaam fris in huis, terwijl de warmte tijdens de wintermaanden volledig binnen blijft.

Uitstekende keuzes passiefwoningen:

PVC voor lagere energiewoningen

PVC ramen voor lage energie woningen De Schüco Living 82 reeks maakt het mogelijk om ramen te vervaardigen die voldoen aan de hoge eisen voor lage energiewoningen of passiefwoningen tegen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De Living 82 beschikt hierbij over 7 kamers en twee of drie dichtingen wat een goede thermische isolatie garandeert, terwijl een slank uitzicht behouden blijft. Met een strengere regelgeving in het vooruitzicht inzake isolatienormen, maakt dit van de Living 82 een uitstekende keuze voor passiefwoningen.

Aluminium voor lagere energiewoningen

CS 86-HI of Masterline 8 is een drie kamersysteem voor ramen en deuren met thermische onderbreking. De systemen zijn een combinatie van esthetische design, optimale stabiliteit en hoge thermische isolatie. CS 86-HI of Masterline 8 maakt deel uit van de Concept System®-reeks, een uniek modulair systeem voor aluminium schrijnwerk dat uit uiteenlopende profielen en accessoires bestaat die onderling verwisselbaar zijn.